Vill du se Alvaro Santos i HIF igen?

onsdag 8 december 2010

Rivalitet och dess gränser!

Vi avskyr dem, de avskyr ( vad dem än säger) oss. Helsingborgs IF möter Malmö FF - södra Sveriges hetaste match, kanske rentav Sveriges hetaste match för tillfället då Stockholmsfotbollen är sval och i Göteborg finns det bara ett lag med ordentligt publikfölje. Givetvis är kärleken till HIF större än hatet till Malmö, men i dagarna har frågan om rivalitet aktualiserats återigen, då MFF-junioren Tobias Malm har fått en förfrågan av HIF.
Kanske inte en spelarövergång i paritet med Stefanidis-gate men dock fortfarande en övergång från en klubb som den intresserande klubbens hjärta, fansen, avskyr. Kontroversiellt? Ja, enligt en del, nej enligt en annan.

Han är en junior och har inte hunnit skapa sig någon klubbidentitet. Förvisso. Men han har burit en ljusblå tröja, han är inte ett barn så han borde insett sitt misstag. Åsikterna går isär. Frågan om var gränsen för en rivalitet är hårfin, här handlar det om en okänd pojkes framtida karriär, men är det verkligen rätt start på karriären att byta mellan dessa klubbar? Hade en övergång av en lovande spelare i Barcelonas juniorlag till Real Madrid överhuvudtaget nämnts hos fansen? Det kan du ge dig f-n på, hos både sidorna dessutom. Jag finner inget rätt eller fel i att värva Tobias Malm utifrån mina egna preferenser, men  däremot är jag för att det skapas rivalitet mellan svenska klubbar, det leder till ökat intresse som i sin tur kan skapa en bättre produkt. Huruvida det då är rätt att värva en lovande spelare från den rivaliserande klubben istället för att satsa på sina egenfostrade talanger, det låter jag andra bedöma.

2 kommentarer:

  1. "Han är en junior och har inte hunnit skapa sig någon klubbidentitet". Hur vet du det? Jag tror att flertalet juniorer är uppväxta som fans och har stått på läktaren och stöttat sitt lag. Visst är han junior, men samtidigt räknas man som vuxen när man blivit 18 år.
    Enligt uttalanden från Malm själv så är han en riktig MFFare och skulle han gå till HIF så beror det i så fall helt på att han själv då anser att han blir erbjuden något och får en chans som är bättre än andra för tillfället.
    Sedan är det ju upp till junioren själv att bedöma hur viktigt det är att spela för "sin egen" klubb gentemot att spela i ett rivaliserande lag.
    Faktum är ju att det finns spelare i både MFFs och HIFs A-lag som sagt att de inet kan tänka sig att spela i det andra laget.

    SvaraRadera
  2. Det jag skriver som du nämner är ett exempel på hur det har låtit "på stan" sedan det blev nämnt i media. Jag har personligen ingen aning hur hans klubbidentitet är.

    SvaraRadera