Vill du se Alvaro Santos i HIF igen?

söndag 9 januari 2011

Söndagskrönikan: Edmans och Jönssons

Den eviga diskussionen kring vilka spelare som är bra och vilka som inte är kan aldrig få ett slut, det är en charm att ständigt kasta in ved i brasan i denna följetong. Som supporter är det ett ekorrhjul  där frågan ständigt stöps och blöts och där vi som folket på läktaren egentligen inte har någon påverkan. Det är cheferna, tränaren samt sportchef som gemensamt(?) beslutar kring spelare och därmed är det av stor vikt att diskussionen fortlöper.

Erik Sundin är en spelare som under senare tid ständigt har råkat ut för diskussionen bland supportrar. När det gäller Connys åsikt finns det säkerligen ingen tvekan. Däremot finns det ständigt spelare som spelar mycket men som alltid diskuteras. Lantz är en sådan spelare.

Jag väljer att lyfta fram Lantz, som var grymt bra i år och det kan tyckas oviktigt att diskutera nu, när redan ”nästa” år är igång och Lantz "förlorad" men jag tror det finns en poäng som trots allt är viktig att belysa. Det handlar om att se potentialen. Lantz är till spelsättet en defensiv mittfältare som ofta felaktigt kallas "städgumma" och visst har han varit enorm en del matcher i år. Dock är han 36 år och blir knappast bättre med åren och om man bortser från aspekterna kring hans kontrakt så finns det annat att belysa.

Årets silly season har än så länge inte bjudit på något mer spektakulärt än en del lösa rykten men det känns trots allt som att Conny och Jeppe har spikat in riktningen för framtiden. Kanske handlar det om Real Madrids gamla paroll - Zidanes y Pavones. Det handlar om att handla in de riktiga stjärnorna (läs. hemvändare och Gerndts) och ”fylla ut” laget med egna talanger. Nu kommer vi visserligen aldrig ha råd att knyta en riktig storstjärna till oss likt Real Madrid men egna talanger det har vi, så det räcker och blir över.

Och allsvenska stjärnor ska vi i framtiden vara ett alternativ för, precis som med Gerndt!

2 kommentarer:

  1. Vi kan väl nöja oss med att konstatera att Sundin hade ett högre poängsnitt per minut än t ex Avdic, faktiskt det 8:e högsta i hela Allsvenskan. Bara en idiot kritiserar honom.

    SvaraRadera
  2. Anonym: Sundin var grymm ifjol, bara att instämma! Dock har hans vara eller icke vara diskuterats ganska mycket. Eller hur?

    SvaraRadera