Vill du se Alvaro Santos i HIF igen?

tisdag 4 januari 2011

Guldtruppen 2011 -just nu!

Säsongen 2011 är startad, träningen är igång och det europeiska transferfönstret är åter öppet. Nu är det dags att börja spekulera, diskutera och allt som hör till en lång svensk försäsong. Här är en genomgång av truppen som den ser ut just nu. Guldtruppen? Mycket återstår innan Silly Season är över men visst är det en kittlande tanke.

Målvakter
Pär Hansson
Oscar Berglund
Hampus Nilsson

Kommentar: Pär Hansson är självklar förstemålvakt, den nyblivne landslagsmålvakten är numera ohotad. Hampus Nilsson gjorde väldigt bra ifrån sig i Värnamo under fjolåret och mycket tyder på att han återvänder och konkurrerar med Hansson. Oscar Berglund kommer antagligen lånas ut eller säljas, något jag hoppas blir av för Oscars skull. HIF står väl rustade på målvaktsfronten.

Frågor: Är Hampus Nilsson redo att agera förstemålvakt i landets högsta serie vid en skada på Pär?
 * * *
Försvarare:
Hannu Patronen
Erik Edman
Erik Wahlstedt
Marcus Nilsson
Joel Ekstrand
Marcus Holgersson
Joseph Baffo
Christoffer Andersson

Kommentar: Ekstrand kommer lämna och tittar man på övriga namn ovan så står det klart att en ny mittback kommer behövas, gärna en med rutin. I övrigt är högerbacksplatsen ordentligt fylld men däremot behöver HIF en vänsterfotad vänsterback till, något klubben även jagar. 

Frågor: 
- Hur bra är Baffo?
- Kan Holger eventuellt vara Ekstrands ersättare i mitten? Såg stabil ut under fjolåret.
- Stoffe ses som högerback efter avslutningen i år väl? Otroligt bra i slutet av serien på den positionen.
- Klarar centrallinjen att tappa såväl Lantz som Ekstrand utan en rutinerad förstärkning?

***
Mittfältare
Rachid Bouaouzan
Simon Thern
Marcus Bergholtz
Ardian Gashi
Mattias Lindström
May Mahlangu
Johan Eiswohld
Abdul Khalili


Kommentar: En svårbedömd lagdel!Under fjolåret var det HIF:s mittfält som var bäst när laget var bra och sämst när laget gick knackigt. Man har förlorat kapten Lantz, en av fjolårets bästa spelare men det ger istället mycket ansvar till en av seriens mest spännade mittfältare May. Gashi måste upp till den nivån han hade under vårsäsongen ifjol och är han bara motiverad till det så är han en stjärna i alla lag. Kanterna är väldigt bra, Rachid, Lindström är ordinarie men spelare som Rasmus, Stoffe och May kan alla spela på kanterna med bravur.

Frågor:
-Jag är osäker på bredden på den centrala mittfältet, behövs det inte en mer rutinerad och erkänt bra spelare till där? Gashi var ojämn i höstas och är mycket avstängd, May har ännu inte presterat på topp under en hel säsong. Är verkligen en av ungdomarna redo att spela 10 matcher från start i ett topplag? Jag tvivlar och vill se en värvning!

- Hur bra blir Rachid med en försäong ihop med laget bakom sig?

* * *
Anfallare
Rasmus Jönsson
Erik Sundin
Alexander Gerndt
Mohamed Ramadan
Rafael Porcellis
Lucas Ohlander

Kommentar: Anfallet ser just nu ruskigt bra ut. Allsvenskans bästa. Gerndt är seriens bästa spelare och bör inte bli sämre med en försäsong ihop med laget, en landslagsplats att försvara samt viljan att bli proffs. Risken är väl att han blir proffs redan innan serien drar igång. Jönsson är numera en tillbakadragen forward som italienarna kallar trequarista, han styr offensiven och låg under fjolåret bakom mycket offensivt. På gränsen till proffslivet han med, 5 kg muskler och 5 mål mer under kommande år och han är förlorad. Erik Sundin var fantastisk under fjolåret, ut och in ur laget, slet som ett djur och inget gnäll. En av seriens mest underskattade spelare och en självklar del och viktig pusselbit i årets HIF. Ramadan är ett osäkert kort och utöver honom finns även spännande Lucas Ohlander. Legenden Porcellis verkar återvända till Brasilien, utan att ha gjort ett enda A-lags mål, en sorglig men vacker historia om en legend.

Frågor:
-Vem av Sundin och Rasmus tar plats bredvid Gerndt? Köper Rasmus att spela högerytter?
- Vem kan överhuvudtaget ersätta Gerndt om/när han lämnar?

5 kommentarer:

  1. Bra genomgång! Vet du något om Gerndt?

    SvaraRadera
  2. Är inte alls så säker på att det kommer att behövas en ny mittback. Med tanke på att Rachid går in på högermitten kommer Stoffe att bli vår högerback nästa år, det innebär att Hannu/Holger och Nilsson kommer att konkurrera om mittbacksplatserna, något som jag förutsätter anses tillräckligt.

    SvaraRadera
  3. NJA. Är hundra på att Conny ser Rasmus som högerytter när han har Gerndt och Sundin tillgängliga framåt. Ungefär som du har listat Stoffe som försvare.

    SvaraRadera
  4. Zigge: Har hört alldeles nu att det viskas lite om Gerndt i Italien och ska man tro en av de större transfersajterna i landet så är det nog den " klubb som blir svår att tacka nej till" som agenten uttryckte sig.

    Anonym: Patronen känns ojämn men håller med om Holger, kan räcka men ser gärna en rutinerad ändå om det finns pengar.

    Berra: Tror du det? Tveksamt om Rasmus vill lire ytter en hel säsong men vi får väl se när matcherna närmar sig.

    SvaraRadera
  5. Vad Rasmus vill? Jag vill spela anfallare och göra 30 baljor men inte tror jag att Conny kommer spela mig där för det. Han anser att han har nog två(om inte tio) bättre alternativ. Rasmus lär spela där han blir placerad, högerytter. Dock tycker jag att det är synd för vi tappar Lindströms fihtingspirit-kvaliteter. Vilket verkligen behövs då Lantz har lämnat oss.

    SvaraRadera